«

»

Apr 19

Ilskna skåningar på bussen… på morgonen…

Häromveckan hände det en rätt rolig sak på 05:15-bussen. Så pass rolig att jag önskar att bussen gick sönder igen! Såhär var det…

Dörrarna gick sönder på bussen när vi stannat vid Svingeln, efter ca 5 min tröttnade alla och bytte buss till en annan som stod bakom oss (och som stått där några min eftersom den inte kom förbi).

På denna bussen, som är ganska tom, sitter det en skånska som ser rätt nördig ut. Folk ställer sig i mittgången och går inte bak och sätter sig trots många lediga platser. Här tröttnar skånskan och meddelar högljutt på bred dialekt att det finns många lediga platser längre bak i bussen.

Ungefär 30 sek senare, när de fortfarande strömmar in folk på bussen, tröttnar hon igen och ropar till chauffören (hon sitter i mitten av bussen) att inte släppa på mer folk för att hon kommer missa sin anslutning. ”Kan du stänga dörrarna, vi har stått här i fem minuter på grund av att du släpper på massa folk och jag kommer missa min anslutning”. Ingen reaktion.

Hon tar då sin fula ryggsäck och knör sig aggressivt allra längst fram i bussen som är totalt proppfull, på vägen dit så meddelar en annan tanta att det är trångt och svårt att ta sig förbi varpå skånskan svarar ”det är ditt problem” SKITSURT. Hon skäller därpå ut busschauffören efter noter och då tröttnar flera andra i bussen och ber henne lugna ned sig. Hon skriker och svär, ber folk att hålla käften och predikar om att hon minsann kommer missa sin anslutning (som om inte alla andra skulle göra det?!?!). Hon dumförklarar chauffören och undrar varför han släpper på folk på bussen..

En man tröttnar på hennes jävla attityd, folk har börjat skratta åt henne och undrar om hon vaknat på fel sida, så han ber henne lugna ned sig, inte skälla på chauffören utan hon får kontakta Västtrafik som står för hennes taxi-resa om hon blir 20 min sen. Han ber sedan hela bussen lugna sig (eftersom alla pratar, viskar och skrattar om/åt henne). Hon flippar rejält och ber honom hålla käften.

Väl framme vid Centralstationen står skånskan kvar längst fram i bussen och när sedan majoriteten av folket skall gå av står hon i vägen och det sista jag hör henne skrika är ”jag ska fan inte av här, jävla GUBBJÄVEL”. Haha. Skithögt skrek hon, hon stod fan mitt i vägen :D Så jävla roligt. Folk var så jävla irriterade på henne, en tanta skrek ”lugna ned dig för fan, låt inte ditt jävla dåliga morgonhumör gå ut över oss, det är tidigt och vi är många som missar anslutningar” :D

Var så oväntat, hon såg liksom lite nördig och jävligt ful ut, och flippade så totalt :D Haha!! Så nu hoppas jag nästan att bussen pajar igen, så det blir en favorit-i-repris!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>